ЕМО
- ДЕНТАЛНА КЛИНИКА-

Лечение с импланти

ЛИПСВА ЛИ ТИ НЕЩО ?

Всеки човек възприема загубата на един или повече от постоянните си зъби като сериозен здравословен и естетичен проблем

Зъбният имплант е винт, изработен от биологично поносима титанова сплав, който се поставя в костта, на мястото на зъбния корен

Поставянето на зъбен имплант е отлична възможност да разрешите проблема

Поставяне на зъбни импланти

Има много причини да кажем „Да“ на зъбни импланти!

Всеки човек възприема загубата на един или повече от постоянните си зъби като сериозен здравословен и естетичен проблем. Поставянето на зъбен имплант е отлична възможност да разрешите проблема, като едновременно заместите не само липсващия зъб, но и неговия корен.

Зъбни импланти: какво представляват?

Зъбният имплант е винт, изработен от биологично поносима титанова сплав, който се поставя в костта, на мястото на зъбния корен, и замества неговата функция да поддържа зъбната корона. Това е и основната разлика спрямо традиционния мост, закрепен с цимент, при който се замества единствено коронката на липсващия зъб. Процесът на имплантиране се състои от две части.

Болезнена ли е процедурата по поставяне на зъбни импланти?

Имплантирането е сравнимо с позната манипулация като ваденето на зъб – използва се идентична упойка и продължава сравнително кратко време (от 15 до 45 минути), необходимо за подготовка на имплантната ложа и поставяне на импланта в костта.

След колко време се поставя коронката?

След поставяне на импланта е нужен период на спокойствие между 3 и 6 месеца, през който имплантът и костта се превръщат в едно цяло. Този процес се нарича остеоинтеграция.

В някои случаи лечебният период е по-дълъг, тъй като се налага да бъдат създадени условия, позволяващи поставянето на импланта, например извършване на процедура за увеличаване на обема на наличната кост (аугментация) или синус лифт (повдигане на синуса).

Зъбни импланти предимства

Предимства на зъбните импланти

 • Осигуряват постоянно решение на проблема с липсващите зъби

 • Предотвратяват опасността от загубата на кост

   

 • Помагат за запазване на естествените зъби (без изпиляване)
 • Не влияят на говора

   

 • Не изискват специално внимание при захапване и дъвчене
 • Не отнемат удоволствието от храната

 • Дават ново самочувствие и увереност.

Със зъбните импланти на Да Винчи Клиник подобрявате трайно качеството си на живот!

Процесът по поставяне на зъбни импланти в дентална клиника „Да Винчи“ е насочен към безболезнено поставяне и удобство на пациентите. Технологията и методите, използвани в клиниката, минимизират стреса и болката, които могат да изпитат пациентите при поставянето на зъбни импланти.

Първо, пациентът се консултира със специалист, за да се определи подходящият тип и размер на зъбния имплант. Това обикновено включва рентгенови изображения и сканиране на 3D модел на челюстта, за да се уверим, че имплантатът ще се вмести добре и ще бъде удобен.

След това, за да се подготви за операцията, пациентът е подведен под локална анестезия. В някои случаи, може да се използва и седация (вид упойка), за да се осигури максимално удобство и спокойствие на пациента.

Самият процес на поставяне на зъбния имплант се извършва с помощта на най-новите технологии, които позволяват точност и предвидимост при извършване на процедурата по безопасен начин.

След операцията, пациентите обикновено изпитват минимална болка, която може да се контролира с лекарства за обезболяване. Вероятността за усложнение е много малка, благодарение на внимателното планиране и висококачествените материали, използвани при процедурата в денталната клиника.

Екипът на „Да Винчи“ се грижи за всеки пациент и следи процеса на възстановяване, за да се гарантира, че процесът на поставяне на имплантите е бил успешен и без болка. Нашата цел е да гарантираме, на всеки пациент,че ще може да се върне към нормалния си живот с повече увереност и удобство.

Запази час за безплатен преглед
  Изпратете вашите снимки или рентгенографии (ако е възможно)

  Запази безплатен преглед