ЕМО
- ДЕНТАЛНА КЛИНИКА-

Лаборатория по образна диагностика

За по бързи и точни резултати при зъбните снимки.

В дентална клиника „Да Винчи“ винаги се стремим да сме в крак с последните тенденции в стоматологията

За по точна диагностика при стоматологичното лечение разполагаме със свръхмодерен дигитален апарат за дентални снимки KaVo OP 3D™

KaVo FOCUS X-rayс интраорален рентген осигуряваш на пациентите бърз и безопасен начин за висококачествени орални снимки

Зъбни снимки София

Лаборатория по образна диагностика

В дентална клиника „Да Винчи“ винаги се стремим да сме в крак с последните тенденции в стоматологията, тъй като искаме да предоставяме само най-добрите, бързи и ефикасни методи за зъболечение на нашите пациенти.

Зъбни снимки

За по точна диагностика

За по точна диагностика при стоматологичното лечение разполагаме със свръхмодерен дигитален апарат за дентални снимки KaVo OP 3D™, който спечели награда за иновация в Германия през 2018 г. със своята Low Dose Technology™

Бърза и лесна рентгенография

С него бързо и лесно правим рентгенографии (дентални рентгенови снимки). Те представляват изображения на зъбите ви, които лекуващият Ви зъболекар използва, за да прецени вашето орално здраве. Въпросните снимки, направени с рентген, са с ниски нива на радиация и детайлно изобразяват вътрешността на зъбите и венците ви. Чрез тях вашия зъболекар може да открие проблеми като кухини, кариес и засегнати зъби и да постави точната диагноза.

Рентген за панорамни зъбни снимки KaVo OP 3D™

Всеки детайл по рентгенът е проектиран, за да произведе практическа ефективност. Подготовката на устройството за сканиране е бърза и се изразява в система за лесно позициониране на пациента и интуитивен графичен потребителски интерфейс. Всичко се контролира чрез лаптоп, което спестява време и прави процеса изключително удобен. Апаратът е енергоспестяващ и природосъобразен. Вместо олово, което традиционно се използва при рентгеновите устройства, устройството залага на алтернативна технология, която защитава от радиация.

Марката ORTHOPANTOMOGRAPH™ вече повече от 50 години е синоним на надеждност и високо качество при денталните изображения. KaVo OP 3D™, като най-нов представител от продуктовата серия има много технически достойнства, спомагащи за бързата и акуратна рентгенография:

Панорамни зъбни снимки

  • С функцията Fast Scan апаратът извършва 2D панорамни снимки само за 9 сек. Така за няколко мига стоматологът ще придобие представа за денталната Ви анатомия.

  • Технологията ORTHOfocus™ спомага автоматично за оптималното панорамно заснемане, използвайки допълнителен слой. Позволява лесно да се приспособи устройството за различните пациентски нужди – стандартни, педиатрични или специфични.

Интраорален рентген за секторни снимки KaVo FOCUS X-ray

Другото ново попълнение в лабораторията ни за образна диагностика се нарича KaVo FOCUS X-ray. С този интраорален рентген осигуряваме на пациентите бърз и безопасен начин за висококачествени орални снимки. Уредът е изключително стабилен и пригоден за удобно ползване, така че да осигури едни безупречни изображения на желания участък с последната „дума“ на техниката.

Така ние от Да Винчи клиник Ви предлагаме модерни, бързи и достъпни решения за всички дентални нужди.

Държим на доброто отношение към пациента и затова още от първите стъпки при нас ще бъдете посрещнати и настанени удобно от нашите колеги. След това за Вас ще се погрижи член на екипа ни от талантливи и доказани експерти.

И докато предлагаме щадящи за бюджета Ви платежни планове, ние не пестим от качество.

Апаратурата, която използваме в клиниката ни, е последна дума на денталната медицина.

Създадохме рентгенова лаборатория по образна диагностика за зъбни снимки в Студентски град , с което сме щастливи, че можем да ви предложим пълно дентално обслужване, което да отговори на вашите необходимости, за да се чувствате здрави, щастливи и да си тръгнете с усмивка.

Адреса на лабораторията за зъбни снимки я прави много удобна и предпочитана за пациенти от следните райони на град София:
Дианабад, Студентски град, Дървеница, Младост I, Младост IA, Младост II, Младост III и Младост IV, , Изток, Хладилника, Витоша, Малинова долина, както и селата до Витоша – с. Железница, с. Ярема, с. Плана, с. Бистрица, Кокаляне, района на Панчарево и други.

Какво представляват рентгеновите зъбни снимки?

Рентгеновите зъбни снимки са специализирани изображения, които позволяват на зъболекарите да разглеждат зъбите и околните костни структури в подробности, които не могат да бъдат видяни с око. Тези снимки използват ниски дози радиация, за да създадат детайлни изображения на денталните структури, което помага при диагностицирането и планирането на лечението.

 

зъбни снимки

Защо са важни рентгеновите зъбни снимки?

1. Профилактика: Рентгеновите снимки разкриват кариеси между зъбите или под пломбите, които може да не са видими по време на рутинния преглед.

2. Диагноза: Те помагат при разпознаването на инфекции, костна загуба или други заболявания, които може да се скриват в костта.

3. Планиране на лечението: Рентгеновите снимки предоставят детайлна информация, нужна за планирането на различни процедури като кореново лечение, имплантация и ортодонтия.

4. Мониторинг: Те са от съществено значение за проследяване на прогреса при определени видове дентални проблеми или лечения.

Има няколко различни вида зъбни снимки, които се използват при различните лечения. Ето ги и тях:

Байтуинг зъбна снимка:

Използват се основно за откриване на кариес между зъбите. Те предоставят изглед на короните на горните и долните зъби.

 Панорамна зъбна снимка ( снимка на цяла челюст ):

Представляват общ изглед на зъбите, челюстите и синусите. Те са особено полезни при планиране на поставяне на зъбен имплант и други хирургически процедури.

Секторни зъбни снимки ( периапикални снимки ):

Показват целия зъб – от короната до корена, където зъбът влиза в челюстта. Те са полезни за разпознаване на коренови инфекции или абсцеси.

Снимки на челюстните стави:

Предназначени за изглед на челюстните стави и помагат при диагностицирането на проблеми в тях.

Триизмерни зъбни снимки (3D снимки) :

Тази нова технология позволява на зъболекарите да виждат триизмерен изглед на устната кухина, което е особено полезно при сложни процедури и диагностика.

Запази час за безплатен преглед
    Изпратете вашите снимки или рентгенографии (ако е възможно)

    Запази безплатен преглед