ЦИРКОНИЕВИ КОРОНКИ

ДА ВИНЧИ ЦИРКОНИЙ – БЕЗМЕТАЛНИ ЗЪБНИ ВЪЗСТАНОВЯВАНИЯ

Ако след поставянето на зъбни коронки венците Ви са се отдръпнали и оцветили в синьо-лилаво, вероятно са изработени от металокерамика.

В Да Винчи Клиник този проблем намира трайно, ефикасно и сигурно решение с коронките от цирконий.

ЦИРКОНИЯТ – НЕМЕТАЛЪТ С КАЧЕСТВА НА СТОМАНА!

Циркониевият диоксид е керамичен материал с висока устойчивост, който намира приложение в промишлеността, медицината и космическите технологии. Това е химическо съединение (ZrO2), съдържащо редкия елемент цирконий. Тъй като материалът не е метал, той не е проводник на електричество, следователно не генерира електрически заряд и няма опасност от корозия. Поради високата си устойчивост на опън често бива наричан „керамична стомана“.

Повече от 20 години циркониевият диоксид се използва в медицината за изработката на изкуствени стави и крайници. Той е напълно биологично съвместим материал, тъй като се състои основно от минерали, които се съдържат естествено в костната тъкан. В стоматологията цирконият служи за изработката на зъбни коронки, които имат изключителни предимства пред стандартните металокерамични възстановявания.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ?

Циркониевите коронки представляват зъбно възстановяване, при което металът е заменен от бяла циркониева сплав.

Така на практика се елиминират двата основни недостатъка на металокерамиката: алергична реакция към метали и нежелано оцветяване на венеца, предизвикано от окисляването на металния компонент За постигане на оптимален естетичен резултат циркониевият скелет може да бъде оцветен в 16 различни нюанса.

В циркониевата керамика се използват светодинамични опалесцентни и флуоресцентни керамични маси, които допълнително повишават характерната светлопропускливост на материала, благодарение на което зъбите изглеждат естествени и красиви.

КАКВИ СА ПРЕДИМСТВАТА?

  • Пълна биологична съвместимост
  • Нулев риск от алергични реакции
  • Висока устойчивост на счупване, киселиноустойчивост
  • Ниска топлопроводимост
  • Не предизвиква тъмни оцветявания в областта на венците
  • Естетичен вид и висока прозрачност
  • Траен естествен ефект на възстановените зъби – не се променят при различни светлинни условия, напр. дневна или изкуствена светлина
  • N-годишна гаранция.
    С коронките Да Винчи Цирконий получавате естетично, безопасно и дълготрайно зъбно възстановяване!
Меню