Циркониеви коронки – Вашият път към съвършената усмивка!

Знаете ли, че вашиата усмивка може да бъде най-забележителният ви аксесоар? Но кога последно сте се почувствали доволни от вида на зъбите си? Нашите циркониеви коронки ще ви помогнат да възстановите и подобрите вашия усмивка, като придадат на вашите зъби естествен и свеж външен вид.

Циркониеви коронки

Циркониевите коронки

са изработени от здрав, биокомпатибилен материал, който не само изглежда като натурален зъб, но и е изключително дълготраен. Те са устойчиви на натиск и износване, което ги прави идеални за възстановяване на зъбите, които са били силно повредени или изтъркани.

Представете си увереността,

която бихте изпитали, когато се усмихвате широко, знаейки, че вашите зъби изглеждат естествено и прекрасно. С циркониеви коронки, това не е само мечта. Те ще ви дадат възможността да се усмихвате, говорите и ядете с комфорт и увереност.

Дизайн на Усмивката

Циркониевите коронки представляват зъбно възстановяване, при което металът е заменен от бяла циркониева сплав.

Така на практика се елиминират двата основни недостатъка на металокерамиката: алергична реакция към метали и нежелано оцветяване на венеца, предизвикано от окисляването на металния компонент За постигане на оптимален естетичен резултат циркониевият скелет може да бъде оцветен в 16 различни нюанса.

В циркониевата керамика се използват светодинамични опалесцентни и флуоресцентни керамични маси, които допълнително повишават характерната светлопропускливост на материала, благодарение на което зъбите изглеждат естествени и красиви.

 • С коронките Да Винчи Цирконий получавате естетично, безопасно и дълготрайно зъбно възстановяване!

 • Ниска топлопроводимост

 • Нулев риск от алергични реакции

 • Висока устойчивост на счупване, киселиноустойчивост

 • Не предизвиква тъмни оцветявания в областта на венците

 • Траен естествен ефект на възстановените зъби – не се променят при различни светлинни условия, напр. дневна или изкуствена светлина

 • Естетичен вид и висока прозрачност
 • N-годишна гаранция.

Циркониевите коронки са тип изкуствени зъбни коронки, които се използват за възстановяване на повредени или липсващи зъби. Те са изработени от здрав материал, който е биосъвместим с тъканите на устата и има природен изглед, който наподобява природните зъби.

Циркониевите коронки имат няколко предимства пред други видове коронки. Те са много здрави и устойчиви на износване, като по този начин представят дълготрайно решение за възстановяване на зъбите. Освен това, циркониевите коронки имат много добра биологична съвместимост с тъканите на устата, която намалява риска от алергични реакции и други проблеми с устната кухина.

Циркониевите коронки са също така много естетични и имат природен изглед, който наподобява природните зъби. Те могат да се изработят в различни цветове, форми и размери, за да отговарят на индивидуалните нужди на пациента.

Циркониевите коронки са много лесни за поставяне и поддръжка. Те не изискват специални грижи или почистване и могат да се поддържат чрез ежедневното чистене и устна хигиена.

Циркониевите коронки предлагат много предимства и са отличен избор за възстановяване на повредени или липсващи зъби. Те са здрави, устойчиви на износване, естетични и лесни за поддръжка, като по този начин предоставят дълготрайно решение за пациентите.

Изработени от циркониев оксид, който е изключително здрав материал. Той има сходни свойства с природния емайл на зъбите и предоставя много добра биологична съвместимост с тъканите на устата. Затова циркониевите коронки са много по-малко вероятно да причинят инфекции, разстройства на вкуса или алергични реакции, които могат да възникнат при други видове изкуствени зъбни коронки.

Въпреки че циркониевите коронки могат да бъдат по-скъпи от някои други видове изкуствени коронки, като металните или порцелановите, те предлагат много по-дълготрайно решение и по-малко вероятност от проблеми в бъдеще. Освен това, цената на циркониевите коронки се различава в зависимост от броя на зъбите, които трябва да бъдат възстановени и от местоположението на зъбите в устата.

За да се изработят циркониевите коронки, денталният техник използва компютърен софтуер, който моделира формата на коронката. След това се използва компютърно управляема фреза, която изрязва коронката от циркониевия блок. В зависимост от специфичните изисквания на пациента, циркониевите коронки могат да бъдат ръчно обработвани и облицовани с порцеланов слой за по-естетичен изглед.

В крайна сметка, циркониевите коронки са много добър избор за възстановяване на повредени или липсващи зъби. Те предоставят здраво и дълготрайно решение, което има природен изглед и се вписва перфектно в устата на пациента.

Още един важен аспект на циркониевите коронки е тяхната прецизност и точност при изработката. За процеса на изработка на циркониевите коронки се използва компютърно подпомогнат дизайн и компютърно подпомогната изработка (CAD/CAM) технология. Това позволява изработването на коронки с висока степен на точност и пасване, което е от съществено значение за качеството и функционалността на реставрацията.

Циркониевите коронки са изключително тънки и леки, което ги прави много комфортни за носене. Тъй като циркониевият материал е прозрачен на рентгеновите лъчи, коронките позволяват лесно визуализиране на подлежащите зъбни тъкани при рентгенологични изследвания, което е важно при диагностициране на проблеми и следене на здравето на зъбите.

Освен това, циркониевите коронки са изключително устойчиви на петна и дисколорации. Те запазват своята естетична привлекателност дълготрайно и не изискват специални грижи или почистване, освен редовната устна хигиена.

Въпреки че циркониевите коронки имат много предимства, е важно да се отбележи, че те изискват определени технически умения и специализирани лаборатории за успешната им изработка. Затова е важно да изберете квалифициран и опитен зъболекар, който да ви предостави циркониевите коронки.

Общо взето, циркониевите коронки предлагат много предимства в сравнение с другите видове изкуствени коронки. Те са здрави, биосъвместими, естетични, точни и леки. В комбинация с правилна грижа и поддръжка, циркониевите коронки могат да предоставят красива усмивка и функционалност за дълго време.

Не отлагайте възможността за по-добра усмивка!

Свържете се с нас днес, за да научите повече за циркониевите коронки и как те могат да променят начина, по който се чувствате за вашия усмивка. Нашите експерти са готови да отговорят на всички ваши въпроси и да ви насочат към усмивката, която винаги сте искали.

Запази час за безплатен преглед
  Изпратете вашите снимки или рентгенографии (ако е възможно)

  Запази безплатен преглед