Изкуството в протезирането

На място в клиниката се изработват 8 вида зъбни протези, отговарящи на различни показания и удовлетворяващи различни пациентски нужди. Амбицията ни е да наложим нов стандарт в протезирането, като предложим решения за протетично възстановяване, които покриват изискванията за максимален комфорт, функционалност и естетика.

Протеза върху импланти

Протезирането върху импланти е подходящо за хора, на които се налага да носят цели зъбни протези и не се колебаят да направят инвестиция за себе си. С този модел протеза се избягват обичайните проблеми, които влияят негативно на цялостното себеусещане и не водят до конфузни ситуации – усещане за чуждо тяло, неприятен вкус, травмиране на венеца, гадене, проблеми с говора, затруднения при хранене, постоянно мърдане и дори изпадане на протезата.

Това е най-съвременният метод на протетично лечение, при който протезната конструкция се закрепва върху предварително поставени импланти в костта, заместващи естествените зъбни корени.

Прилагането на този лечебен метод изисква да бъдат съобразени различни фактори, определящи конкретния пациентски случай.
Първо извършваме обстоен преглед на съзъбието, при който анализираме протезното поле и определяме обема и плътността на костта, за да преценим възможностите за поставяне на от 2 до 4 импланта.

След първичния преглед хирургът и специалистът по протетика и зъботехника обобщават събраната информация и съставят план, в който се определят отделните етапи до завършване на лечението и се уточнява видът импланти и протеза.

Ако всичко е наред и преценката на екипа е, че протезирането с импланти е подходящо за Вас, следва насрочване на ден и час за извършване на процедурата по имплантирането.

Доверете се на нашите специалисти и ние ще се погрижим да върнете своя комфорт и самочувствие!

Еластични биопротези – нечупливите протези!

Ако сте алергични към мономера, използван за изработката на обикновените пластмасови зъбни протези, или пък имате лош опит с често чупещи се зъбни протези, трябва да знаете, че има много по-надеждни и безопасни алтернативи.
В лабораторията на Да Винчи Клиник изработваме всички видове еластични зъбни протези, които са високоустойчиви и се изработват от несъдържащи мономери материали.

Еластичните зъбни протези са подходящи за пациенти, които са алергични към различни суровини, като акрилната пластмаса например.

Нарастващият брой пациенти с подобни проблеми ни мотивира да потърсим нови възможности за гарантиране на биологична съвместимост, като подберем материали без алергизиращ потенциал.

Лабораторията ни предлага различни доказани системи еластични термопластични протези – американската система Valplast, холандската thermosens, а специално за Вас внесохме и последно поколение биологичен материал от Израел.

Материалите, от които се изработват този тип протези, са в светлорозовата гама и имат различна еластичност. В розовата основа се вграждат фабрично произведени гарнитурни зъби, съобразени по форма, цвят и големина с индивидуалните характеристики на пациента.

Механизмът им на задържане представлява почти невидима кука от същия розов полупрозрачен материал, която лежи по венеца и обхваща шийките на опорните зъби.

 • Биологично поносима
 • Високоестетична – без метални куки
 • Нечуплива
 • Хипоалергична – не предизвиква алергични реакции.

Вашето здраве е важно за нас. Посетете Да Винчи Клиник и ще почувствате истинска грижа!

Хибридни протези – тънки, естетични и здрави!

Хибридната протеза е идеално лечебно средство за пациенти, които нямат алергия към метали и имат здрави предни зъби, които не се нуждаят от корекция или шиниране.

Протезата комбинира метода на моделното леене и еластичните протези. Използва се много тънка и здрава метална пластина, която лежи по небцето, или подезичен бюгел, а материалът в частта, заместваща липсващите зъби, е същият, като при еластичните протези.

Конструкцията е изключително тънка, с намалени обеми, здрава е и има повишена статика благодарение на моделнолетия метален скелет. Във видимата зона са избегнати металните куки и са заменени с еластични розови куки, които лежат по венеца и се сливат с него.

Механизмът на задържане при тези протези е идентичен с този при еластичните протези – използва се невидима еластична кука, която обхваща венеца и шийките на няколко зъба.

 • Много тънка и здрава;
 • С повишена статика и удължен живот на конструкцията;
 • Естетична – използват се незабележими куки.

Доверете се на майсторството на нашите протезисти и ще се радвате на една наистина ювелирна конструкция!

Протеза с магнитно задържане Da Vinci Magnet System

Да винчи магнет систем (da vinci magnet system) – протезата която никога не пада!

Протезата с магнитно задържане Да Винчи Магнет Систем предлага категорично решение на проблема с надеждното закрепване. Разработена по метода на иновативна холандска система, тя се отличава с редица предимства пред останалите модели.

Задължителна предпоставка за поставянето на този вид протеза е пациентът да има един или повече собствени зъби, върху които от специална благородна сплав се изработва т.нар. пинлей (пънче или шапчица). След това се проектира супертънка моделнолята протеза, в която се вграждат миниатюрни магнити, облечени в титаниеви капсули и позиционирани над опорните зъби.

Механизмът на задържане се базира на магнитната сила от 300 – 500 N, която действа между протезата с вградени магнити и опорните зъби с метални пинлеи.

 • Изключително стабилно задържане – без риск от изпадане
 • Високоестетична –магнитите са скрити в базата на протезата
 • Нечуплива – изработва се по метода на моделното леене и е с редуцирани обеми.

С този иновативен метод на протезиране подобрявате трайно своето самочувствие и си възвръщате радостта от живота!

Ставна фрез протеза

Естетична, удобна, изключително здрава!

Ако искате протеза която да бъде елегантна и незабележима, да стои здраво фиксирана и да не се движи при функция, решението се нарича моделнолята ставна фрез протеза

Този модел протеза е подходящ за пациенти с високи изисквания за комфорт и естетика, които биха искали максимално дискретно да постигнат пълно възстановяване на дъвкателната функция.

Протезата е съставена от много тънка стабилизираща моделнолята небцова плака или подезичен бюгел за долна челюст, завършващи с моделнолети ретенционни елементи, за които са захванати реставрираните зъби. Тя е много лека, елегантна и с малък обем.

Задържането ѝ се базира на механизъм от сложни стави и ключалки, интегрирани в самата протеза, които на практика са незабележими. Тяхната функция е да закрепват протезата здраво за останалите зъби, които обикновено се обличат с металокерамични коронки.

Лечението с такива конструкции е сложен процес. Изработва се от опитен лекар протезист и зъботехник със специфична квалификация и умения за работа със съответната апаратура. Поставянето на протезата изисква няколко посещения в клиниката за планиране, терапия, подготовка на опорните зъби, изпиляване, поставяне на временни конструкции, проби и т.н.

Струва си да отделите необходимото време, тъй като по отношение на постигнатата естетика и комфорт крайният резултат е несравним с конвенционалните методи на възстановяване.

 • Много здрава и с елегантна конструкция
 • С малък обем
 • Високоестетична – всички задръжни елементи са скрити в коронките на протезата
 • Дълготраен ефект на възстановяването
 • Стабилно закрепена за опорните зъби посредством стави – не се движи при функция и не пада.

Заповядайте в нашата клиника ние ще изработим високотехнологичната протеза, която ще Ви върне увереността и радостта от живота!

Плакови протези

Обикновените плакови протези са традиционен вариант на протезиране, подходящ за пациенти, които търсят бързо и евтино решение на проблема с липсващите зъби.

Изработваната в Да Винчи Клиник плакова протеза включва трислойни пластмасови зъби, чиято оптимална плътност и твърдост възпрепятства изтриването и образуването на плака.

 • естествен вид благодарение на специалните трислойни зъбни гарнитури
 • дълготрайност и здравина
 • висок комфорт.

Изборът на плакова протеза с марката Да Винчи Протетик е работещо решение на достъпна цена, без компромис в качеството!

Моделнолята протеза с куки

Моделнолятата протеза с куки е класическа протеза, която се прилага в клиничната практика в продължение на повече от 50 години.

Подходяща е за пациенти, които желаят трайно и безопасно възстановяване с тънка и нечуплива конструкция, без да се налага да правят компромис с нейната здравина и надеждност.

Тъй като в повечето случаи поставянето ѝ не изисква интервенции по остатъчното съзъбие, тя е икономически ефективен вариант за разрешаване на проблема с липсващите зъби.

Този вид протеза има моделнолят скелет от хром-кобалтова еластична сплав, което я прави значително по-тънка от обикновената плакова протеза. За сравнение дебелината на свързващата база, която лежи по небцето на обикновената протеза, е 1 – 1,5 мм, а при моделнолятата – около 0,5 мм.

Особеност на този модел протеза е, че в нея не са включени сложни опорно-задръжни стави или ключалки, а тънки моделнолети еластични куки, захванати за няколко от останалите зъби на пациента. Евентуален недостатък на този начин на свързване е вероятността при широка усмивка да се вижда малка част от металната кука, задържаща протезата, което е пренебрежим компромис на фона на отличното съотношение цена/качество.

 • Много здрава
 • Много тънка
 • Икономически изгодна.

Микропротези

Малки размери – голям комфорт

Ако Ви се налага да си поставите протеза и се тревожите, че Ви очакват безброй неудобства и допълнителни грижи, Да Винчи Клиник ще се погрижи да върне спокойствието Ви.

С микропротезите на Да Винчи Клиник намирате елегантно решение на проблема с липсващите зъби и същевременно се радвате на максимален комфорт и естетика.

Ще Ви предложим микропротези, които изработваме в собствената си зъботехническа лаборатория по западна иновационна технология.

Микропротезирането е показано при пациенти, които са загубили задните си зъби и не желаят или нямат индикации за лечение с импланти.

Предпоставка за лечение с този модел протеза е наличието на запазени предни зъби.

Този модел протеза представлява малка по обем конструкция, която възстановява липсващите зъби и тъкани само в задните участъци на зъбната редица, без обемни свързващи плаки и бюгели.

При този тип конструкции механизмът на задържане е свързан с ангажиране и обличане с металокерамични коронки на няколко от предните зъби, ограничаващи дефекта. На вече облечените с коронки зъби се поставя специална става с удължено рамо, върху която се поставя протезата. При този начин на закрепване не се виждат никакви задръжни куки, а резултатът е елегантна естетична конструкция с малки размери, чиято стабилност е съпоставима с тази на зъбен мост.

 • Малки размери – със 70 % по-малка в сравнение със стандартните протези;
 • Висока естетика – задръжният механизъм е скрит в самата протеза;
 • Висок комфорт – стои здраво закрепена като зъбен мост, не налага използване на фиксиращ крем.

Посетете Да Винчи Клиник и нашите опитни зъботехници ще проектират и изработят за Вас микропротезата, с която ще се усмихвате уверено и без страх, че някой ще я забележи!

Зъбни протези

Всички зъбни протези на Да Винчи Клиник носят запазената марка Да Винчи Протетик (Da Vinci Protetic), която гарантира, че са изработени при стриктно придържане към строг протокол на работа, имат високо качество и дълготраен живот. Водени от грижата за здравето на нашите пациенти, подлагаме всички нови материали на изследване за алергичен потенциал и поносимост. Нашата уникалност се основава на формулата

 • Биологични материали
 • Иновативни задръжни средства
 • Високотехнологично изпълнение

Максимален резултат

Ключов елемент в постигането на максимално удовлетворителен резултат е индивидуалният подход към пациента. За нас добра протеза е тази, която е съобразена със специфичните за пациента характеристики (възраст, пол и цвят на зъбите), изработена е от подходящия материал и изпълнява надеждно и дълготрайно своето предназначение.

Направете своя информиран избор още сега!

Протетичната стоматология и поставянето на зъбни протези е една от основните сфери на Д-р  Рада Георгиева.

Запази час за безплатен преглед
  Изпратете вашите снимки или рентгенографии (ако е възможно)

  Запази безплатен преглед