Металокерамика

Имате нужда от лечение с металокерамични коронки и търсите сигурно и дългосрочно решение на своя проблем?

В Да Винчи Клиник можем да Ви помогнем, като изработим по безопасен начин естествено изглеждащи зъбни коронки.

Какво представляват металокерамичните коронки?

Металокерамичните коронки са класическо лечебно средство, с което се възстановява формата и функцията на зъбите.

Недостатък на този модел коронки е, че известно време след поставянето им се получава сивкаво или синкаво оцветяване на венеца, което нарушава постигнатия естетичен ефект. Появата на нежеланото оцветяване се дължи на две причини:

 • по-ниска пропускливост на светлина – металният скелет блокира светлината и коренът няма възможност да я поеме и да „освети“ венеца в посока отвън навътре
 • образуване на метални окиси, които чрез дифузия проникват и се отлагат във венеца.
 • друг възможен недостатък на металокерамиката е вероятността от поява на алергична реакция към метала или биметализъм (кисел вкус в устата).

Решението: Mеталокерамика да винчи дизайн

Специалистите от лабораторията на Да Винчи Клиник разработиха трайно решение на проблема със сивите венци – металокерамични коронки Да Винчи Дизайн (Da Vinci Design). Те са изработени с изцяло керамични ръбове, които влизат в контакт с венеца и по този начин се намалява рискът от бъдещо потъмняване.

Предимства на металокерамиката да винчи дизайн:

 • Висока естетика

  Новоразработената керамична структура на керамиката Да Винчи Дизайн осигурява изключително високи възможности за постигане на естествено изглеждащи и високоестетични коронки. които се отличават с естествена флуоресценция, подобрен цветови контраст и по-добра светлопропускливост.

 • Много здрава

  Стабилизирана левцитна структура на керамиката гарантира, че коронките от модела Да Винчи Дизайн са особено устойчиви на счупване. Фината зърнеста структура на левцитните кристали повишава здравината на материала и превръща счупването в лош спомен от миналото.

 • Без алергизиращи съставки

  Коронките Да Винчи Дизайн се създават, като се използват биологични сплави без съдържание на никел и канцерогенни алергизиращи съставки.

Запази час за безплатен преглед
  Изпратете вашите снимки или рентгенографии (ако е възможно)

  Запази безплатен преглед