ЕМО
- ДЕНТАЛНА КЛИНИКА-

Имаш нужда от кореново лечение?

Довери се на нашите специалисти с опит и безболезнени техники.

Обади ни се за да ти помогнем .

Кореново лечение по безболезнен начин за пациента.

Професионален екип от дентални специалисти за разрешаване на всякакви случай.

Какво е ендодонтия?

Ендодонтия е това, което е популярно известно като “умъртвяване  на нерва”, и се отнася до лечението на зъбните коренови канали. Чрез това лечение стоматологът премахва, изцяло или частично, пулпата (нерва) на зъба, за да пристъпи към неговото запечатване. Ендодонтията обикновено се извършва, когато кариесът е достигнал пулпа, причиняващ инфекция, но това не е единствената причина. Други причини, които могат да генерират пулпит и следователно се нуждаят от ендодонтско лечение, са:

  • Фрактури или травми назъбите.
  • Денталното износванепровокира, наред с другото, навици като бруксизъм.

Как се прави лечение на коренови канали?

Осъществяването на ендодонтия изисква локална анестезия. Първо се прави отвор в короната на зъба, за да може да се извлече засегнатия пулп и да се пристъпи към почистване и запечатване на канала. След този процес зъбът е напълно десенсибилизиран.

Колко е дълготраен лекувания ендодонтски зъб?

Това ще зависи от грижата за третирания зъб. Ендодонтски лекуван зъб е по-слаб от нормален, защото губи жизненост, когато се извлича пулпата, така че може да се счупи по-лесно и дори да страда от кариес. Ето защо е важно да се поддържат добри хигиенни навици и да се посещава редовно зъболекар, за да може той да направи преглед и да оцени развитието на проведеното лечение.

Може ли да се предотврати ендодонтията?

Разбира се Както вече обяснихме, ендодонтията в повечето случаи има за своя произход кариес, който не се лекува навреме. Ако поддържаме правилни зъбни хигиенни навици и периодично отиваме при зъболекар, можем да диагностицираме всяка орална патология навреме. Ако имаме дискомфорт и не отиваме бързо към зъболекаря, първоначалният кариес ще прогресира, причинявайки болка, когато зъбната пулпа е засегната. Ранната диагностика несъмнено е най-добрата форма на превенция.

Как се лекуват корени на зъби?

Запази час за безплатен преглед
    Изпратете вашите снимки или рентгенографии (ако е възможно)

    Запази безплатен преглед