Поставяне на фасети цена, от какво се определя ?

Цената на поставянето на фасети може да варира в зависимост от много фактори, като например местоположението на зъболекарската клиника, опита на зъболекаря, материалите, използвани за изработката на фасетите и броя на зъбите, които трябва да бъдат покрити с фасети.

Поставяне на фасети цена
Поставяне на фасети цена

В САЩ цената на поставяне на един фасет може да варира от 800 до 2 000 долара, като обикновено се поставят фасети на повече от един зъб, за да се постигне желаният естетичен ефект.

В България цената на фасетите може да започва от около 700-800 лева за един зъб, но също така може да стигне до няколко хиляди лева в зависимост от конкретния случай и желания резултат.

Винаги е най-добре да се консултирате със зъболекаря си, за да получите точна оценка на цените за фасетите във вашия конкретен случай.

Поставянето на фасети е козметична процедура, която се извършва за подобряване на външния вид на зъбите. Фасетите са тънки, индивидуално изработени облицовки, които се поставят върху предните зъби и могат да променят формата, размера, цвета и да изравняват неравности.

Изработват се от различни материали, като най-често се използват порцелан, композитни материали или циркониеви керамики. Те се избират в зависимост от конкретния случай и изискванията на пациента.

Преди поставянето на фасетите, зъболекарят ще извърши изследвания и ще направи подробна оценка на зъбите и устната кухина на пациента, за да определи дали това е подходящата процедура за него. След това ще се започне изработването на индивидуални фасети, които да отговарят на желания от пациента ефект.

Поставяне на фасети цена в Студентски градПоставянето на фасети е минимално инвазивна процедура, която обикновено не изисква много време и болка. Въпреки това, може да има някои следоперативни симптоми, като чувствителност на зъбите, които обикновено изчезват бързо.

Важно е да се има предвид, че фасетите не са вечни и могат да изискват подмяна след известно време, спрямо използвания материал и поддръжката на устната кухина. Затова е важно да се поддържат редовни посещения при зъболекар и да се следват инструкциите за поддръжка на фасетите, дадени от специалиста.

Поставянето на фасети е козметична процедура, която може да предостави много дълготраен и естетичен резултат. Фасетите се използват не само за коригиране на външни дефекти на зъбите, но и за подобряване на функционалните им характеристики. Те могат да помогнат за решаване на проблеми като например зъбна чувствителност, разминаване на зъбите, увеличаване на дължината на зъбите и други.

Фасетите могат да бъдат поставени на почти всеки зъб, но обикновено се избират предните зъби, тъй като те са по-видими при усмивката. Поставянето на фасети обикновено изисква две или три посещения при зъболекар, като в процеса на изработването се използват дигитални технологии и компютърно подпомагани методи с които ние в Да Винчи Клиник разполагаме.Поставяне на фасети цена

Като цяло, поставянето на фасети е сравнително безболезнен и неинвазивен процес, който може да бъде извършен без да се нарушава здравето на зъбите. Въпреки това, е важно да се има предвид, че тази процедура може да бъде скъпа, особено ако се използват по-скъпи материали като порцелан или циркониева керамика.

Преди да се вземе решение за поставяне на фасети, е важно да се консултирате със зъболекаря си и да получите цялостна оценка на състоянието на устната кухина. Той може да ви препоръча подходящата процедура за постигане на желания от вас резултат и да ви даде представа за цената и продължителността на лечението.

Запази безплатен преглед