ПОВДИГАНЕ НА ЗАХАПКАТА

Ако забелязвате някои от следните признаци

  • емайлът на зъбите Ви е изтрит видимо;
  • захапката Ви е понижена;
  • сдъвквате храната с все-по-голямо усилие или профилът на лицето Ви е започнал да се променя…

… най-вероятно страдате от патологична абразия.

Патологичната абразия представлява преждевременно изтриване на зъбните повърхности, за разлика от физиологичната, която е естествен процес, протичащ с напредването на възрастта. При нормална дъвкателна функция зъбите се изтриват с около 1 микрон на година.

Причините за агресивното изтриване на зъбите са различни, сред които:

  • патологично скърцане на със зъби (бруксизъм);
  • някои вредни навици или храни;
  • различни механични фактори, свързани с прояви на прекомерна грижа за устната хигиена (грубо четкане на зъбите, използване на агресивни почистващи средства и др.).

С напредването на зъбната абразия е възможно зъбите да се изтрият до нивото на зъбния венец. Това води до силно понижаване на захапката и промяна на лицевия профил, което представлява сериозен проблем и изисква комплексно специализирано лечение.

В Да Винчи Клиник можем да Ви помогнем, като анализираме причината за изтриването и изработим лечебен план за повдигане на захапката и реставриране на Вашите зъби.

ПРОЦЕДУРАТА

Първата стъпка е свързана с детайлен преглед на зъбите Ви за установяване на тяхното състояние. С помощта на специална апаратура снемаме необходимата информация и след съответните изчисления пристъпваме към изработката на гипсови модели, които се подлагат на лабораторен анализ.

Следва изработване на восъчен проект и план с препоръка кои конструкции биха били най-подходящи за Вашия случай – керамични дъвкателни фасети или, ако е необходимо, обвивни коронки от биокерамика. На този етап може да тестваме проекта с композитна пластмаса директно в устата Ви, за да визуализираме крайния резултат. Да проверим новата височина и да оценим естетичния ефект от възстановяването.

Можете да разчитате на професионализма на нашите протезисти, които ще Ви предложат адекватно решение за коригиране на захапката и възстановяване на увредените зъби.

Меню