Разберете повече за зъбните импланти: Какво трябва да знаете

Зъбните импланти са се превърнали в стандарт за възстановяване на загубени зъби и са предпочитан избор на множество хора и стоматолози по целия свят. Въпреки това, много пациенти все още имат въпроси относно това какво представлява зъбният имплант. В дентална клиника Да Винчи , ние вярваме, че информираните пациенти са по-способни да правят информирани решения за своето здраве. В тази статия ще ви представим основните факти около зъбните импланти.

Какво представлява зъбният имплант?

Зъбният имплант е малък винт от титан, който се поставя в челюстната кост и служи като корен на изкуствения зъб. Имплантът се свързва с короната (видимата част на изкуствения зъб) чрез абатмента. Тези три части (имплант, абатмент и корона) обединяват се, за да създадат функционален и естетичен заместител на естествения зъб.

Предимства на зъбните импланти:

Зъбните импланти имат много предимства пред другите методи за възстановяване на зъби, като мостове или протези.

  • Те са стабилни и дълготрайни: След като се сложат и основата се излекува, имплантите стават трайна част от устната ви кухина.
  • Предотвратяват загубата на костта: Зъбните импланти стимулират растежа на челюстната кост, подобно на естествените зъби.
  • Не оказват натиск върху съседните зъби: Имплантите са независими от останалите зъби, което предотвратява натрупването на стрес върху зъбите около пропуска.
  • Подобряват естетиката на усмивката: Зъбните импланти изглеждат и се чувстват като естествени зъби, което ги прави най-естествената опция за замяна на зъбите.

Зъбните импланти предлагат дълготрайно и естетично решение за загубата на зъби. В Да Винчи клиник, нашият екип от опитни професионалисти е готов да ви помогне да възстановите усмивката си и да подобрите качеството на живота си. Свържете се с нас днес, за да научите повече за зъбните импланти и как те могат да ви помогнат.

Запази безплатен преглед